fredag den 10. juli 2015

Årets ribs høst 2015



Så blev bærene plukked, en pæn høst taget i betragtning af at det haglede voldsomt i juni, og mange frugt- træer og buske led overlast....men mine danske ribs og stikkelsbær overlevede...



Ribs gele er et must her i familien, vi er allesammen vilde med den til Forloren hare, ellers er den også fin til pynt på æblekage og andet bagværk.

Hermed min opskrift :   1000 g ribs saft
                                    2 dl vand
                                    1000 sukker

Ribs og vand koges ved jævn varme i 20 min.
Køle af og mases igennem en si, saften måles,  til 1 liter
saft bruges 1000 g sukker.
Sukker og saft indkoges og røres af og til og skummes af, ca 15 min
lav en prøve på en tallerken, stænk en dråbe, hvis den spredes skal geleen koge
lidt endnu.  Geleen kommes på små syltetøjs glas, den kan holde over et år og det er
uden atemon.

God fornøjelse!!!!!!!!!!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar